V našem sortimentu si vybere každý. Pečeme spousty druhů jak slaného, tak sladkého pečiva.
Pečeme
Slané pečivo
Těsto potřebuje svůj čas a ten mu dopřáváme. Nepoužíváme urychlovače ani dnes tak módní předchlazení – bílá těsta děláme postaru na „omládek“ (pšeničný kvásek).
Do pece ručně sázíme SEDLÁCKÝ u kterého převládá podíl pšeničné mouky nad žitnou a VALAŠSKÝ, u kterého je to naopak. Třetí druh, MLYNÁŘSKÝ ZLAVEČEK, vyniká jedinečnou vůní vlastní mouky. Z poctivého, chlebového těsta připravujeme také lahodné dalamánky.
Frgál je koláč z kynutého těsta, který se peče pouze na Valašsku. Původně šlo o nepovedený vdolek s různými sladkými náplněmi, převážně sladkými, ale pekl se i se zelím, nebo řepou. Je libo borůvkový, ořechový, hruškový, tvarohový s malinami nebo raději variantu na slano se šunkou, či sýrem? Frgály připravujeme podle původní, rodinné receptury.
Začněte degustovat. Druhů máme 12!