Pečivo

Křupavé a voňavé

Naše ruční výroba je dnes už výjimečná.
?

V našem sortimentu si vybere každý. Pečeme spousty druhů jak slaného, tak sladkého pečiva.

Pečeme

Slané pečivo

Těsto potřebuje svůj čas a ten mu dopřáváme. Nepoužíváme urychlovače ani dnes tak módní předchlazení – bílá těsta děláme postaru na „omládek“ (pšeničný kvásek).

Pečeme

Vůně chleba

Do pece ručně sázíme SEDLÁCKÝ u kterého převládá podíl pšeničné mouky nad žitnou a VALAŠSKÝ, u kterého je to naopak. Třetí druh, MLYNÁŘSKÝ ZLAVEČEK, vyniká jedinečnou vůní vlastní mouky. Z poctivého, chlebového těsta připravujeme také lahodné dalamánky.

Pečeme

Sladké pečivo

Základem každého, chutného „koláče“ je mimo poctivě připraveného těsta také náplň. U nás používáme jen ty nejkvalitnější.

Pečeme

Valašské frgály

Frgál je koláč z kynutého těsta, který se peče pouze na Valašsku. Původně šlo o nepovedený vdolek s různými sladkými náplněmi, převážně sladkými, ale pekl se i se zelím, nebo řepou. Je libo borůvkový, ořechový, hruškový, tvarohový s malinami nebo raději variantu na slano se šunkou, či sýrem? Frgály připravujeme podle původní, rodinné receptury. Začněte degustovat. Druhů máme 12!